От известно време гледам една реклама на Форд Ка, която се върти по телевизията. За да не ви я разказвам, вижте я:
Нищо странно, ще кажете.Да, ама не. Другарите дето ни предлагат да се регистрираме на сайта бяха забравили най-важното, да направят сайт. Такова животно, като http://www.findka.bg/ до вчера НЯМАШЕ.

А, колко ли хора са искали да спечелят пътуване до Милано?
СЕМ пак спят зимен сън:) Те дали въобще са се събуждали, не знам. Само ми е интересно, коя е тази фирма дето си позволява във времена на световна икономическа криза да хвърля луди пари за реклама, за нейното адаптиране към пазара и най-накрая, да купува рекламно време за излъчването й, а накрая НИЩО. За финал си мисля, че ако някой бабаит се беше усетил да регистрира домейна (проверих, до вчера беше свободен, което е още по-странно) можеше да направи парички от нищото:) Нали се сещате, как щяха да се натискат да му го купят обратно:) Аз лично не съм такъв човек, иначе да се бах възползвал веднага. Заради това й не си позволих да пусна темата по-рано. Изчаках ги културно до днес, за да могат да се коригират.
За да не съм голословен ето какъв резултат даде проверката на домейна вчера.

И така, сайта от днес работи.Хайде бегом към него.
А на другарите от Форд им предлагам да проучат случая и да вземат мерки.
Ако темата ви е интересна, ето още за странните неща в рекламния бизнес.
хахах:)
Добро попадение:)
М.
Не ги схващам тези работи.Може ли толкова некадърно отношение.Не знам, кой е виновен, но ако аз съм на мястото на някой от висшестоящите във Форд ще скъсам ушите на шефа „Маркетинг и Реклама“, а фирмата, която е направила цялата кампания ще…..
Аматьори…
Изпрати един мейл на Мото Твое, да видим как ще реагират…
Определено са почнали да правят нещата наобратно милите…Смехория
voxy
сайтът вече е пуснат
pierrot
Да, хубаво е да казвам кой съм….горното е мое
Да, сайтът е пуснат, написал съм го. Изчаках няколко дни за да си поправят грешката и заради това чак сега пуснах статията.
анонимен
Харесват ми темите за които пишеш .Браво!!!!!
Благодаря за оценката:)
Глупости
при мене сайта си работи …
voxy
сайтът е бил заявен на 20.02.2009 едва ли е можело да им го отмъкнат
иначе и аз май като доста тук не четем, но бързаме с коментарите, хахаха
Оф, омръзна ми от НЕЧЕТЯЩИ коментатори.
Предлагам ви, г-н Анонимен първо да прочетете статията и после да коментирате. Няма да е лошо да се придържате към това правило и в други аспекти на живота.Успех:)
voxy, ние с теб явно сме си предавали мисли по мрежата:)
е що не го регна – да им е за урок
и после да им го продадеш на 100-на цена
Следващият път:)
Добре си ги заковал, Венци. А ти от къде този интерес към Форд Ка
Той интереса не е толкова към колата, просто телевизията ми е хоби и работа:)
note
Ами като го регистрираш щеше да го имаш само 1 ден, след което … те щяха да си го вземат обратно и то без да дават нито лев повече! Предполагам, че findka е запазена марка и според правилата на register.bg при поискване веднага им го дават – просто анулират акаунта на този който го е регистрирал.
Ако запазената марка е регистрирана след като е регистриран домейна, то тогава правилата са други – регистриралият първи „печели“.
И така findka дали е била регистрирана предварително? По принцип това би било доста по-голям гаф, ако не са го направили. А може би това се прави не от рекламния отдел, а от друго звено, което доста по-добре се гледа работата.
П.П. Интересна рекламна стратегия – да направиш гаф, така че да те забележат. Вече се съмнявам че са глупаци, просто искат малко повече индиреткна реклама.
nora
Фен, имам „официален“ отговор от Маркетинга на Мото Пфое. Ако някой желае може да го види в блога ми. Доста ламерско обяснение, направо им свалих шапка като го пуснаха.
Ха-Ха-ха.
Здрасти, Нора:)
Видях уникално тъпият отговор на Мото-Пфое и не се стърпях да напиша нещичко в блога ти, като отговор.
За всички, които ги вълнува продължението по темата, ето поста на Нора и отговора на Мото-Пфое:
http://bohuls.wordpress.com/2009/03/03/findka-%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/#comment-15